HOME    CELA    STRAŻACKA

ORGANIZACJA I OBSŁUGA
PRZYJĘĆ I CATERINGÓW


WIGILIA 2025
Jak co roku, zapraszamy do składania zamówień na wyśmienite wyroby wigilijne. Pierogi, uszka, barszcze, żurki, gołąbki i wiele więcej....wszystkie pozycje w ofercie wyrabiane są na miejscu z naturalnych i lokalnych składników. 

TYLKO DO KOŃCA LISTOPADA - złóż zamówienie świąteczne na kwotę min. 150 zł, a otrzymasz 10 % rabatu!!!

* barszcz czerwony na wywarze buraczano - grzybowym 0,9l 35,00 zł
* żurek wigilijny na naturalnym, domowym zakwasie żytnim z suszonymi prawdziwkami 0,9l 45,00 zł

* ręcznie klejone pierogi ruskie 1 kg (około 35szt.) 42,00 zł
* ręcznie klejone pierogi z kiszoną kapustą, pieczarkami i grzybami 1 kg (około 38szt.) 45,00 zł
* ręcznie klejone uszka z grzybami leśnymi 100 g (około 8szt.) 9,00 zł



* tradycyjne, babcine gołąbki z ryżem, pieczarkami i cebulą 1 kg ( około 4 szt.) 45,00 zł
* krokiety z kiszoną kapustą, grzybami i pieczarkami (bez panierki) 1 kg (około 6szt.) 45,00 zł

* kapusta zasmażana z grochem i cebulą 1 kg 50,00 zł
* sałatka śledziowa z zielonym groszkiem, ananasem i śmietaną 1 kg 60,00 zł
* filet z dorsza smażony po parysku 100 g 15,00 zł
* dzwonko z karpia smażone z cebulą 100 g 15,00 zł

Zamówienia przyjmuje w restauracji do 15 grudnia. Odbiór zamówień w dniu 23 grudnia do godziny 17.00.








KOMUNIA ŚWIĘTA 2026

Dostępne terminy:
26.04.2026



Przykładowe menu:

PRZYSTAWKA (do wyboru jedna opcja z przystawki lub zup)
- zielone szparagi duszone na maśle z nutą chilli, zawijane w szynce parmeńskiej z pomidorkami koktajlowymi
- różyczka z wędzonego łososia podana na bukiecie sałat z grzanką i sosem winnym
- pasztet wieprzowy z galaretką żurawinową podany na bukiecie sałat z sosem balsamicznym

ZUPA
- rosół warzywno - drobiowy z makaronem i marchewką
- zupa krem z brokułów z kleksem słodkiej śmietany, prażonym słonecznikiem i grzankami
- krem z pomidorów ze smażonym ananasem i nutą chilli, podany z grzankami

DANIE GŁÓWNE (do wyboru jedna opcja)
- schab pieczony na wolnym ogniu w sosie maślanym z suszonymi śliwkami i tymiankiem
- rolada z polędwiczek drobiowych faszerowana pieczarkami i serem pleśniowym, zapiekana w plastrach boczku
- kotlet de'Volay drobiowy w klasycznej panierce z grillowaną cukinią i suszonymi pomidorami

DANIE GŁÓWNE - wersja dziecięca
- nuggetsy drobiowe w płatkach kukurydzianych + frytki
- klopsiki wieprzowe duszone w sosie pomidorowym, podane z kopytkami

DODATKI
- młode ziemniaki w całości z masłem i koperkiem
- kopytka ziemniaczane z masłem
- pieczona kasza gryczana z cebulą i skwarkami
- chusteczka francuska z ryżem smażonym i warzywami

ZIMNA PŁYTA (do wyboru 5 do 7 pozycji)
- sałatka grecka z serem typu feta i sosem winegret
- sałatka śródziemnomorska z grillowaną piersią z kurczaka i dresingiem czosnkowym
- sałatka jarzynowa po staropolsku
- sałatka brokułowa z serem żółtym, kukurydzą, rzodkiewką i nutą czosnku
- kęski z kurczaka w rumianej panierce podane z sosem truskawkowo - czosnkowym
- paszteciki z ciasta francuskiego po bolońsku
- śliwki zapiekane w wędzonym boczku
- półmisek mięsiw pieczonych z domowym pasztetem i sosem musztardowym
- galaretka drobiowa lub wieprzowa z warzywami
- jajka w sosie tatarskim
- jajka faszerowane pastą tuńczykową
- ryb po grecku na zimno
- rolada z wędzonego łososia z serkiem ziołowym
- rolada z sera żółtego na 3 sposoby
- półmisek owoców



GORĄCA KOLACJA (do wyboru jedna opcja z kolacji lub deseru)

- ser prażony w rumianej panierce, podany z frytkami i sosami – wersja dziecięca
- makaron spaghetti z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i serem żółtym

- domowe pierogi ruskie podane z masłem 5 szt. – wersja dziecięca
- barszcz czerwony solo 200 ml na wywarze z wędzonki podany z krokietami kapuścianymi 1 szt.
- zapiekana pałka z kurczaka podana z ryżem i surówką
- garniec chłopski z leśnymi grzybami, mięsem wieprzowym, warzywami i kluskami śląskimi 250 ml


DESER
- pucharek lodowy z owocami, sosem czekoladowym i bitą śmietaną
- deser panacotta z galaretką truskawkową
- deser z nasionami chia, mlekiem kokosowym i musem truskawkowym

NAPOJE
- kawa oraz herbata bez ograniczeń
- soki owocowe ( różne smaki) bez ograniczeń
- woda niegazowana z cytryną i miętą bez ograniczeń
- Pepsi- cola, Mirinda, 7-up 0,5 l 1 szt./ osoba


OPCJE DODATKOWE - SŁODKI STÓŁ:

- deser chia z musem brzoskwiniowym 70 ml
- deser panna cotta z musem truskawkowym 70 ml
- babeczki z bitą śmietaną i owocami
- sernik na zimno z herbatą matcha i limonką
- cake popsy w białej i ciemnej czekoladzie


Więcej informacji, dostępne terminy oraz rezerwacje
pod nr tel 663 226 207










PRZYJĘCIA POŻEGNALNE - STYPA

Jako lokal z wieloletnim doświadczeniem proponujemy Państwu możliwość organizacji i obsługi uroczystego obiadu po pogrzebie
w kameralnej i spokojnej atmosferze.

UROCZYSTY OBIAD  (propozycja):
- rosół drobiowo - wołowy z makaronem, marchewką i natką pietruszki
- pieczeń wieprzowa duszona w herbacie, podana na sosie pieczarkowym z kluskami śląskimi i zestawem surówek

- zupa krem marchewkowo - imbirowy podany z grzankami i pestkami dyni
- drobiowy kotlet de'Volay w rumianej panierce nadziewany brokułami z masłem czosnkowym, podany z opiekanymi ziemniakami i zestawem surówek

NAPOJE:
- serwowana kawa oraz herbata, różne rodzaje z dodatkami
- Soki owocowe w dzbankach
- woda mineralna w dzbankach

DESER:
- szarlotka wypiekana na miejscu na kruchym spodzie pod różową chmurką
- pychotka z powidłem śliwkowym i bezą
- sernik na zimno na kruchym spodzie z galaretką i owocami

Więcej informacji, dostępne terminy oraz rezerwacja pod
nr tel. 663 226 207







STÓŁ SZWEDZKI

W naszej ofercie znajduje się również szeroka oferta organizacji i obsługi stołów szwedzkich - zarówno w lokalu jak i w formie cateringowej. Proponujemy Państwu szeroką gamę przystawek i przekąsek, przygotowywanych pod zamówienie, ze świeżych i lokalnych produktów, w oparciu o dostępne sezonowo warzywa i owoce.

W ramach organizacji Państwa przyjęcia proponujemy nie tylko zakąski słone, ale również bufety kawowe oraz słodkie, a także stoły wiejskie.


CATERING